Inschrijven

De ligging

Schoonhoven, stad met een dorps karakter

Schoonhoven - Terras
Zilverstad

Schoonhoven draagt niet voor niets de naam ‘Zilverstad’. Hier is dan ook de enige school in het land gevestigd die opleidt tot goud- of zilversmid.

HORECA

Het horeca-aanbod in Schoonhoven is groot, er is overal wel een zonnig terras of café te vinden. Waaronder Hotel Belvédère.

De VEERPOORT

Het eeuwenoude vestingkwartier is sowieso prachtig! Het herinnert aan de Oude Hollandse Waterlinie, met als meest markante gebouw de Veerpoort.

Omgeving

Tussen Schoonhoven en Haastrecht kronkelt de Vlist langs historische boerderijen en molens.

Het idyllische landschap is erg polulair onder fietsers, wandelaars, kanoërs en schaatsers. Aan het einde van de Vlist kiest u of u naar het pittoreske Oudewater gaat of de andere kant op, richting Gouda. Bezoek daar eens Kamphuisen Siroopwafelfabriek en sla meteen wat pakjes siroopwafels in, want ze zijn watertandend lekker!

in de vlist

Kano├źn

in de vlist
beleef de cheese experience

Gouda

beleef de cheese experience
naar de Krimpenerwaard

Fietsen

naar de Krimpenerwaard

Uw dagelijkse boodschappen

Dagwinkels

Lekkere verse broodjes nodig voor het ontbijt of komt u er tijdens het koken achter dat de olijfolie op is? Wat is het dan fijn om nabij een winkelplein te wonen! U pakt de lift naar beneden, haalt de boodschappen en vijf minuten later bent u weer in uw appartement.

Schoonhoven

De ligging

Vanuit uw appartement wandelt u in 10 minuten naar het historische centrum van Schoonhoven. U wilt nog even langs dat leuke boetiekje en even neuzen in die gezellige woonwinkel. Onderweg kijkt u in de etalages van ateliers en edelsmederijen. Er zijn er genoeg, Schoonhoven draagt ten slotte niet voor niets de naam ‘Zilverstad’. Na het winkelen ploft u neer op een zonnig terrasje, bestelt een cappuccino en kijkt uit over de grachten. Het horeca-aanbod in Schoonhoven is groot, er is overal wel een goed café, brasserie of restaurant te vinden, waarvan Hotel Belvédère en Rivero misschien wel de bekendste zijn. Alleen al om het uitzicht over de Lek zou je er een terrasje pakken. Het eeuwenoude Vestingkwartier is sowieso prachtig. U bent ook meteen bij de veerdienst over de rivier bij Schoonhoven, de belangrijkste verbinding is tussen de Alblasserwaard en Krimpenerwaard. Eenmaal bij het water krijg je meteen zin om erop uit te trekken. Wat gaat u doen? Wandelen of een fietstocht maken langs de Lek? U besluit naar het strandje van Willige Langerak te gaan, het is er gezellig druk.

Zo leuk is Schoonhoven en omgeving

De omgeving